Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

Απαιτούμε συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΗ για υπογραφή Σ.Σ.Ε για τους εργαζόμενους στα οκτάμηνα και τις εργολαβίες-ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΝΗ 2015 7:00 μ.μ Εργατικό Κέντρο Πτολεμαίδας

Συνάδελφε στα οκτάμηνα και τις εργολαβίες,
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μέσω του «κοινωνικού διαλόγου» που έστησε με τους εργοδότες, προσπαθεί να ελιχθεί από την διακήρυξη της ότι με ένα νόμο
θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό από τα 586ευρώ
(511ευρώ για τους κάτω των 25) στα 751 ευρώ. Ήδη η αύξηση του κατώτατου μισθού μετατέθηκε χρονικά και θα εφαρμοστεί σταδιακά και πάντα σύμφωνα με τις ορέξεις των εργοδοτών αφού τον συνδέουν με νέα προνόμια, όπως φοροαπαλλαγές, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, επιδότηση της εργασίας κ.α. Η παραπάνω αρνητική εξέλιξη επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης απουσιάζει παλιότερη παράγραφος που ανέφερε ότι οι κλαδικές συμβάσεις θα υπερισχύουν των ατομικών. Επίσης οι τριετίες πριν από το 2012 παύουν να ισχύουν και το αν θα δοθούν θα είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων με τους εργοδότες.
Στον όμιλο ΔΕΗ, σε χώρους εργασίας που απαιτούν εξειδικευμένη εργασία και οι συνθήκες είναι βαριές και ανθυγιεινές τα 751ευρώ που δίνονται στους εργαζόμενους στα οκτάμηνα με απόφαση του Δ.Σ της ΔΕΗ, δεν περιλαμβάνουν επιδόματα(γάμου, τέκνων κ.α) ενώ στις εργολαβίες ακόμα και αυτό το κατάπτυστο 586 δεν αποδίδεται κανονικά μιας και για μεγάλα διαστήματα οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι ενώ τους κλέβουν συστηματικά από προσαυξήσεις υπερωριών, σαββατοκύριακών και επιδόματα.
Συνάδελφοι,
Η υπογραφή Σ.Σ.Ε είναι μια δύσκολη υπόθεση. Είναι μια μάχη για το μεροκάματο, για το ψωμί που πάμε στις οικογένειες μας. Απέναντι μας έχουμε τη ΔΕΗ Α.Ε που αυτό που την ενδιαφέρει είναι τα κέρδη των μετόχων της, τον κάθε εργολάβο ξεχωριστά και το σύνολο τους, που τους νοιάζουν τα κέρδη τους εξαθλιώνοντας τους εργαζόμενους. Γι’αυτό απαιτεί από την πλευρά μας μαζικό αγώνα και καλή οργάνωση.
Απαιτούμε συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΗ για υπογραφή Σ.Σ.Ε για τους εργαζόμενους στα οκτάμηνα και τις εργολαβίες που να προβλέπει:

    Κατώτατο μισθό 751 ευρώ.
    Αναγνώριση όλων των τριετιών.
    Επίδομα γάμου και επίδομα τέκνων.
    Κανένας διαχωρισμός σε κάτω και πάνω των 25 ετών.
    Να λυθεί το πρόβλημα με το κενό στην ασφάλιση των εργαζομένων (αλλαγή από ΙΚΑ σε ΔΕΗ το τελευταίο δίμηνο).
    Να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να μην παραμένει κανένας εργαζόμενος στις εργολαβίες απλήρωτος. Όταν δεν πληρώνει ο εργολάβος να πληρώνει η ΔΕΗ.
    Να μην εξαιρείτε το έκτακτο προσωπικό από αργίες , ημιαργίες, απεργίες.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΝΗ 2015
7:00 μ.μ Εργατικό Κέντρο Πτολεμαίδας


εγγραφή   8μηνίτες & 2μηνίτες ΔΕΗ.Α.Ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου